Регистрация | Вход

0 продукта

Ciba Vision

Ciba Vision е един от най-големите производители на контактни лещи
в световен мащаб, като инвестира огромни ресурси в изследване, разработване и производство. Показателно за това е, че Ciba Vision от години успява да се утвърди като иновативен лидер в този бранш. Произвежда всички видове контактни лещи - еднодневни, едномесечни, торични, мултифокални, цветни и така наречените Night&Day - за непрекъсната употреба.

1980 е годината на основаване на Ciba Vision. 1981 концерна показва първата леко оцветена леща и 1984 на пазара е вече първата цветна контактна леща произведена от тях.
1990 е годината на производство на най-обичаната и продавана контактна леща на Ciba Vision - едномесечната FOCUS
Следващата година е посветена на разработването на разтвори. Така в периода 1993-1997 се появяват Quickcare, AO Sept и Solo Care, като последният е първият мултифункционален разтвор с което е поставено началото на така наречените All in one разтвори - почистването, дезинфекцията и съхранението на контактни лещи в един разтвор.

1996 е годината на сливане на концерна майка Ciba Geigy с фармацевтичния Sandoz с което се поставя началото на сегашния Novartis. Седалището му се намира в Базел, Швейцария, продуктите му са представени в 140 страни по цял свят, а хората, които се трудят за Novartis са 90 000.

Разработването и производството на нови продукти в Novartis никога не стои на едно място и доказателство за това е появата на Air Optix Aqua, едномесечната силикон-хидрогелна леща, която замени обичаната Air Optix. Air Optix Aqua се произвежда и като мултфокална и като астигматична леща. Други познати и обичани продукти на марката са еднодневните Dailies, както и цветните лещи Freshlook.

Всички продукти от: Ciba Vision
Copyright © 2008-2015. Lens.bg - онлайн магазин за цветни лещи, контактни лещи и разтвори.
Уеб дизайн и оптимизация от