Регистрация | Вход

0 продукта

Bausch & Lomb

Историята на Bausch & Lomb започва като сдружение между двама немски емигранти в далечната 1853 в Рочестър, Ню Йорк. Якоб Бауш и Хенри Ломб основават там една манифактура за производство на монокъли.
1892 продуктовата гама се допълва с оптически лещи. В това начинание двамата съдружници си партнират със заводите на Цайс в Германия.

Цялата фирмена история на Bausch & Lomb e неразривно свързана с политическите световни събития. Първата и Втората Световна война благоприятстват повишеното търсене на всякакъв вид лещи използвани във военните уреди, като тяхната продукция достига 70 % от производството на Bausch & Lomb.

Изключително забележими са и много обичаните днес пилотски очила на RayBan (марката е продадена през 1999 на Luxottica Group).

1971 името Soflens става известно. Bausch & Lomb след многогодишни проучвания и разработки успяват да изкарат на пазара контактни лещи, които нямат нищо общо с другите лещи на пазара по това време, тъй като за разлика от тяхната стъклена структура за пръв път се използва значително по мекия материал Poly-HEMA.

Vision Care, единият от трите основни клона на Bausch & Lomb, занимаващ се с производството и маркетинга на контактни лещи и разтвори, носи 28 % от общите приходи на концерна и е ключов за неговото развитие.

Bausch & Lomb произвеждат всички разновидности на контактните лещи - еднодневни контактни лещи, едномесечни, силиконови, торични, мултифокални и цветни контактни лещи. Относно разтворите наред с добре познатия ReNu се произвеждат пероксидната система Easy Sept, както и разтвор за твърди лещи Boston Advance.

Всички продукти от: Bausch & Lomb
Copyright © 2008-2015. Lens.bg - онлайн магазин за цветни лещи, контактни лещи и разтвори.
Уеб дизайн и оптимизация от